Jeroen Lampe: Ik ben ondernemer

Gepubliceerd op

03-10-2022

Geschreven door

Jeroen Lampe

Wat is je meest harde les? Zodat anderen hem niet hoeven te maken?

“Wat was jouw meest harde les als ondernemer? Ik deel hem graag, hopelijk heb jij er dan minder last van😅

Vergelijk jezelf niet met anderen. Als je jezelf vergelijkt met anderen creëer je een minder gevoel. Wat dan wel? Vergelijk jezelf alleen met jezelf van bijvoorbeeld zes maanden geleden. Dan zie je vooruitgang, zie je de progressie en dat geeft je weer dankbaarheid.

Moet je dan helemaal niet naar anderen kijken? Nee, natuurlijk niet. Maar zet dan je researchpet op en kijk wat je ervan kan leren en -met je eigen sausje- kan toepassen. Modelleer en verbeter zo succes van anderen.

Maar de harde les die ik heb geleerd: Vergelijk jezelf met jezelf van een tijdje terug. Daarom stel ik doelen en kom je verder. 

Btw, dit was een van de scherpe vragen vorige week bij de uitzending van Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Supertof al die vragen interactief te beantwoorden.  Ook eerlijk: soms vergeet ik deze les wel eens, maar dan denk hier aan terug. Leren van anderen ja, maar vergelijk jezelf niet met anderen. Niet doen!

______
Over Jeroen Lampe. Ondernemer, auteur en inspirerende spreker over ondernemerschap. Beproefde methode 📘Groeit ondernemers met praktische inspiratie en ontelbare tips dankzij eigen valkuilen en succesvolle exit. Health nerd, bourgondiër en 4x vader.

Check zijn reviews!

#freelance #ondernemerschap #ondernemen #businesscoaching#businesscoach #entrepreneur #entrepreneurship #entrepreneurlife #mindset