Jeroen Lampe: Ik ben ondernemer

Gepubliceerd op

04-10-2021

Geschreven door

Jeroen Lampe

Waarom een business coach? Vijf redenen en ook vijf praktische tips.  

Je bent een topper in je eigen vakgebied. Maar ondernemerschap blijkt ook een vak te zijn. Hoe groei je hier in? Doen natuurlijk.  Maar.. ook zelf het wiel opnieuw uitvinden? Soms is het slim om ervaren business coaching in te schakelen. Zeker ook niet altijd!

Wanneer voegt een business coach waarde toe? Vijf redenen wanneer business coaching slim is. En natuurlijk geef ik je als de meest praktische business coach er direct praktische ondernemerstips bij: 

 1. Je hebt te weinig klanten.
  Heb je ruimte voor meer klanten? Doe je al het nodige met social media en marketing gedaan? Er is zelden een silver bullet als oplossing. En al die bullshit-bingo-termen helpen ook niet. Wat wel werkt is een combinatie van factoren passend bij jouw product en onderneming. Zo helpt een business coach je aan meer klanten.
  Praktische tip: Achterhaal van je klanten die je hebt, hoe en waarom ze bij jou komen. Bouw dat uit.
   
 2. Je hebt teveel klanten.
  Ken je die hamster in de molen die steeds maar harder gaat? Zo gaat het vaak ook met ondernemers als ze hun business goed aan de praat krijgen. Maar.. hoe maak je het schaalbaar? Wat doe je als je onderneming piept en kraakt? Je ziet nog meer kansen, maar je groei wordt gelimiteerd. Een ervaren business coach praat vanuit echte ervaring. Niet uit een boekje.
  Praktische tip: Focus op de kern van onderneming. Besteed zaken uit en start met bouwen aan je eigen sterke team. 
   
 3. Je runt je leven niet.
  Je rent er door heen. Altijd lekker druk, maar neemt de dag of week het wel eens over? Dat jij wordt gestuurd in plaats van andersom?  Hoe je bent en doet als ondernemer is een bepalende factor. En een lastige om helemaal zelf uit te vinden. Je business coach zet jouw weer aan het stuur met bijvoorbeeld de juiste routines.
  Praktische tip: Plan morgen vandaag en eat the frog: Start met die belangrijke (niet urgente!) todo. Zeker niet met e-mail.
   
 4. Het gaat goed, maar energie kan beter
  Ik zie het vaker bij ervaren ondernemers. Focussen waar je energie van krijgt. Best lastig als de business goed gaat of mensen die aan je trekken. Daarbij komt, je Sweet Spot verandert ook in de loop van de tijd. Daar waar de markt overlapt met jouw passie & sterkte. Een Business coach helpt je de marathon te runnen, niet een sprintje trekken.
  Praktische tip: Hou twee weken bij wat energie geeft en kost. Alleen zo vind je onbewuste energielekken en oplaadpunten. 
   
 5. Je komt lastig los van de operatie.
  Je wilt weer ondernemer zijn. Ben je onderdeel van de kern van je onderneming? Zo starten we allemaal en is tof! Maar.. als je echt verder wilt, moet je er een systeem van maken. Hoe je uit de drukte komt, is het antwoord van jouw business coach. Door heel bewust weer aan zaak je te werken. En steeds minder in je zaak. In je zaak werken geeft je geld, aan je zaak werken geeft je tijd. 
  Praktische tip: Plan elke week aan-je-zaak-werk-tijd in.

Over Jeroen Lampe.
Jeroen Lampe lult niet uit een boekje. Wel uit de praktijk. Komt uit een ondernemersfamilie en heeft zijn eigen business succesvol verkocht. Hij weet dus wat echt werkt. Praat in Jip & Janneke taal.  Jeroen Lampe is de meest praktisch inspirerende business coach, spreker en trainer over ondernemerschap.